Inte längre ett mål att vi delar jämställt på föräldraledigheten!

I tysthet har alliansregeringen ändrat direktiven till försäkringskassan vad det gäller ett jämställt uttag av föräldraledigheten. Nättidningen Feministiskt perspektiv skriver i  en artikel i sitt senaste nummer om hur  regeringen smygavskaffat målet om jämställdhet.

Målet som fanns före 2008 var ” Det samlade uttaget av föräldrapenningen skall vara jämställt mellan kvinnor och män”. Idag, tre år senare, har innebörden ändrats stegvis så att den är en helt annan.Nu låter det så här: ” Föräldrar ska genom försäkringskassans information få goda förutsättningar att välja hur man vill dela föräldradagarna mellan sig.”

Nu är det hög tid att vi hjälps åt att avslöja regeringens antifeministiska politik. Vi måste väcka oss feminister till liv  och se till att vi sätter jämställdheten på dagordningen igen!

Du gillar kanske också...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: