V satsar på sociala investeringar

Det senaste valet blev en framgång för Vänsterpartiet i Umeå. Detta gör det möjligt för oss att vara med och bestämma i kommunen. Vänstern sätter tydliga avtryck i den konkreta politiken! En fråga som vi drivit under en längre tid har nu blivit verklighet. Under en treårsperiod kommer Umeå kommun att satsa 120 miljoner på sociala investeringar. Investeringar som ska främja trygghet, lärande och hälsa. Med dessa pengar kommer det att vara möjligt att satsa mer på förebyggande arbete, att med olika projekt och arbetsinsatser se till att barn och ungdomar får stöd och möjlighet att ”hamna rätt”. Så med dessa sociala investeringar har vi nu chansen att ge barn och ungdomar ett bättre liv. Genom många undersökningar vet vi i dag att det är mycket ekonomiskt lönsamt för en kommun att lägga pengar på förebyggande arbete. Det är inte en fråga om vi har råd med det, frågan är i stället om vi har råd att låta bli.

Vänsterpartiets uppgörelse med Socialdemokraterna innebär också att kommunen under tre år satsar 80 miljoner på ungdomsjobb. Ungdomsarbetslösheten är i dag rekordhög i Sverige. Så ska det inte vara. Kommunen har en chans att på lokal nivå göra skillnad. Det gör vi nu! Redan nu finns det 200 jobb ute som ska gå till arbetslösa ungdomar i Umeå kommun. Jobben finns bland annat i skolan, förskolan och inom äldreomsorgen. Ett heltidsjobb under ett halvår ger för dessa ungdomar en bra chans att komma in på arbetsmarknaden, men deras jobb ger också ett välbehövligt personaltillskott där det ofta är brist på folk.

Vänsterpolitik gör skillnad!

Du gillar kanske också...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: