V och S samarbetsavtal i hamn!

Den 12 oktober undertecknades samarbetsavtalet mellan Vänsterpartiet och Socialdemokraterna, för den kommande mandatperioden.

I avtalet har de två partierna enats bland annat om hur kommunens överskott för 2010 skall användas – ett överskott som beräknas bli omkring 300 miljoner kronor. 40 procent av pengarna ska användas till avskrivningar av skol- och fritidslokaler. 40 procent är ämnade till investeringar på det sociala området med riktningar främst mot barn och ungdomar. 20 procent satsas på nya jobb för ungdomar mellan 18-24 år.

– För oss känns det bra att det finns en tydlig Vänsterpartiprofil i överrenskommelsen där användningen av resurser går till förbättring av välfärd, barn, unga och äldreomsorg och att höja livskvalitén för umeborna meddelar Tamara Spiric.

I uppgörelsen ingår också att Vänsterpartiet får fyra ordförandeposter – i bland annat tekniska nämnden, fritidsnämnden – och sex 2:a vice ordförandeposter.

– Att Vänsterpartiet även erhöll en kommunalrådspost med ansvar för jämställdhet och samordning inom verksamhetsområdet barn och ungdom är ett viktigt steg för att driva en politik som bryr sig om fler, med rättvisa och solidaritet som ledstjärnor, säger Tamara Spiric.

Du gillar kanske också...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: