Vakna Sverige, innan det är försent!

I veckan har jag i egna debatter och i olika medier hört borgarna ljuga sig hesa med sitt PR-budskap. De talar om en sak och gör annat. ”Det sovande folket” som Reinfeldt kallar svenskarna, ska vilseledas. Jag tror och hoppas att svensken är vaken. För då ser man att trots allt snack om välfärd har Moderaterna tagit bort 100 miljarder från just välfärden och undantagit samma välfärd 25 000 välfärdsarbetare. Men det  yppar de förstås ingenting om i valet. För de vet att de allra flesta av oss har det ganska bra, än så länge, om vi bara tittar till oss själva och inte har hunnit drabbats än. Nej, än så länge är det bara de mest utsatta som drabbats, sjuka, arbetslösa, de som är beroende av välfärden för att ha ett värdigt liv, och de skriker inte lika högt som Moderaternas PR-maskineri.


Men vi har alla ett ansvar att hålla ihop vårt samhälle och det ansvaret måste var och en av oss ta den 19 september, vare sig vi har fått en tusenlapp som Reinfeldt tagit av de sjuka eller inte. Vilket samhälle vill vi ha? Ett jämlikt som vi vet är grunden för att flertalet ska ha det bra, vara friska och ha frihet och livschanser eller ett där de starkaste ska maximera sin nytta. För mig är valet självklart. Jag vill bygga ett rättvist och solidariskt Sverige med världens bästa välfärd,för jag vet att vi  alla i längden tjänar på jämlikhet, på att hålla ihop! Får vi fyra år till med Reinfeldt kommer vi att vara långt ifrån det Sverige vi känt till och ville bygga vidare på.
Tamara Spiric (V)

Du gillar kanske också...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: