Okategoriserad

Dags för Robin Hood-politik!

Tamara Spiric
Tamara Spiric

Vi vet alla att Robin Hood-politik handlar om att fördela mellan människor som har väldigt mycket och de som har mindre. Det är en helt annan politik än den klyftesskapande moderata regimen i riksdagen.

Även i Umeå är vi i behov av en Robin Hood-politik, men här handlar det mer om att fördela från den rika kommunen. Lennart Holmlund är Umeås prins John, han som sitter på alla guldmynten trots att det finns människor som behöver dem bättre. Holmlund har tillsammans med de borgerliga partierna staplat överskotten på varandra. Pengarna skulle istället använts för de som behöver dem mest, genom att satsa på och förbättra skolan, äldreomsorgen, socialtjänsten, barn- och ungdomsverksamheten. Det rör sig om årliga överskott på över 100 miljoner kr. Varje överskott i kommunalverksamhet som kommer till för att de styrande vägrar höja välfärdens kvalité är en stöld från de som har de största behoven. Kommunens ansvar är att fördela de skattepengar vi gemensamt har betalat in till just välfärd inte att dribbla bort dem från fördelningen.

På söndag är det du som avgör! Vi är beredda att sträcka ut vänsterhanden, för rättvisa, solidaritet och medmänsklighet. Vi är beredda att hjälpa Holmlund att släppa omfamningen om Ågren. Vill Du också skicka signalen till den vacklande socialdemokratin om att hålla fast vid sina välfärdstal även när vallokalerna har stängt, då kan du göra det genom en tydlig röst på Vänsterpartiet. Tillsammans kan vi styra Umeå i en mer rättvis riktning.

Tamara Špirić, gruppledare (V) Umeå
i förhoppning om ett bättre Sverige 20 september

Kopiera länk