Ge mindre till rika män!

Annika Herrström

Annika Herrström

Ett flertal undersökningar visar nu att den regering vi har idag gynnar de som tjänar mest. Den gynnar allra mest redan rika män. Samtidigt som vi fått fler fattiga barn i Sverige. Det är inte den prioritering jag vill se!

Många människor i Sverige idag jobbar mer och mer, på bekostnad av det sociala livet och med sin hälsa som pris. Samtidigt har vi en mycket hög arbetslöshet. 6-timmars arbetsdag skulle gynna oss alla!

Män och kvinnor har inte samma värde i vårt samhälle. Det visar sig i bland annat lönestatistiken, bolagsstyrelsernas representation och hur sjukvårdsresurserna används. Mannen är än idag normen. När kvinnor och män har lika värde och lika mycket makt kommer vi att få ett samhälle som är bättre för oss alla!

Man kan inte äta kakan och samtidigt ha den kvar. Idag konsumerar vi och lever på ett ohållbart sätt. Livskvalitet är inte detsamma som att få alltmer! Vi kan ändra oss och leva goda liv utan att samtidigt förstöra miljön. När vi äter av kakan måste vi se till att spara en del så att utsäde finns till nästa skörd.

Nu är det dags att fatta politiska beslut som minskar skillnaden mellan den rike mannen och det fattiga barnet. Nu är det dags att göra det möjligt för alla att både få arbeta och hinna leva. Politiska beslut kan skynda på det jämställda samhället. Nu är det hög tid att fatta de politiska beslut som hjälper till att vända utvecklingen mot en hållbar miljöutveckling. Politiska beslut gör skillnad.

Men det viktiga är vilket mål man har i sikte när besluten fattas. Vad sägs om dessa: Ge mindre till rika män. Inga fler fattiga barn. Konsumera inte framtiden. Hållbar utveckling på riktigt. Mer makt till kvinnorna. Rösta för ett regeringsbyte den 19 september!

Annika Herrström (V)

kandidat till kommunfullmäktige

Du gillar kanske också...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: