Vänstern i fullmäktige, juni 2010

I dag försvarade Vänsterpartiet sitt förslag till kommunal budget för 2011. Budgeten har stark fokus på barn och unga, sysselsättning och miljö. För att förtydliga vad ett regeringsskifte efter valet skulle kunna innebära för Umeå, visar vi i vår budget hur mycket mer resurser kommunen skulle få med en rödgrön regering. I budgeten finns även ett stort antal förslag på uppdrag till kommunen.

Vårt budgetförslag röstades tyvärr ner av kommunfullmäktige, men däremot röstade glädjande nog en majoritet igenom vårt uppdragsförslag om att kommunen ska genomföra beslutet om att de kommunala förskolorna ska ha högst 15 barn per barngrupp.

Övriga ärenden som diskuterades var bland annat ett förslag på nya arvodesbestämmelser för de förtroendevalda. Vi ville att arvodena skulle sänkas med 25 %, men majoriteten valde att rösta igenom de nya bestämmelserna.

Du gillar kanske också...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: