Vem är egentligen förlorare?

Vi lever i ett av världens rikaste länder. De flesta i Sverige har pengar så att man klarar sig riktigt bra. Många har råd att resa utomlands och köpa det mesta av det man vill ha.

Men det finns även de som inte klarar sig riktigt lika bra, som inte klarar sig bra alls! Denna grupp människor har fått det allt sämre de senaste åren. Vi har i Sverige tagit flera steg mot ett tvåtredjedelssamhälle. Ett samhälle som bygger på att en tredjedel av befolkningen får det allt sämre medan de andra får det allt bättre ekonomiskt!

Finansminister Anders Borg säger, apropå förslaget om bensinskatter från de rödgröna, att ”alla som sätter sig i bilen varje morgon och kör till jobbet är förlorare”.  Till Anders Borg och alla hans regeringskamrater vill jag säga: förlorare blir vi alla i ett samhälle som ökar klyftor mellan människor, som gör de rika mer rika på bekostnad av de som har minst. Förlorare blir vi alla i det Sverige som nu växer fram, där framtidens miljö inte spelar någon större roll och utanförskapet ökar.

Vinnare blir vi tillsammans i ett samhälle där det finns ekonomisk trygghet för alla, där vi omfördelar så att det räcker till oss alla. Den senaste forskningen i världen visar att ett samhälle med små klyftor och litet utanförskap är det samhälle vi alla mår bäst av.

Jag betalat gärna några hundralappar mer i månaden i skatt för att skapa ett tryggare land för oss alla att leva i. Jag betalar gärna lite mer för att vår miljö ska bli bättre. Jag betalar gärna lite mer så att du som är sjukskriven och arbetslös får det som ett människovänligt samhälle ska ge dig; vård, arbete och en dräglig levnadsstandard.

Så Anders Borg, med en rödgrön regering kommer jag inte att känna mig som en ”förlorare”. Även om jag får några hundralappar mindre i plånboken så kommer jag att känna mig som en vinnare!

Annika Herrström (V)
kandidat till kommunfullmäktige

Du gillar kanske också...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: