Vad vill du?

Jag vill leva i ett samhälle där alla kan känna en grundtrygghet. Där alla vet att om du blir sjuk, arbetslös eller drabbas av andra svårigheter så finns det självklart stöd och hjälp. Jag tror att ett sådant samhälle är bra för oss alla! Trygga människor mår bättre, vågar mer och ger mer kraft till sig själv och andra.

Jag vill leva i ett samhälle där män och kvinnor är jämlikar. Där du som människa får utvecklas utifrån vem du är och vad du vill och inte efter det kön du råkat födas till. Jag tror att ett sådant samhälle är bra för både pojkar och flickor, män och kvinnor! Människor som inte förtrycks eller har privilegier på andras bekostnad tillför vårt samhälle så mycket mer.

Jag vill leva i ett samhälle där vi siktar framåt. Där vi planerar för framtiden genom att använda naturens resurser på ett hållbart sätt.  Jag tror att om vi lyckas tänka så är vinsten inte bara en bättre framtid för våra barnbarn utan också ett samhälle där vi får uppleva mindre stress, mindre sjukdom och mer livskvalitet. Det är inte den med mest prylar när den dör som vinner!

Vad vill du? Håller du med? Då behövs bra försäkringar vid arbetslöshet och sjukdom. Då behövs minskade inkomstklyftor och jämn makt fördelning mellan oss, både man som kvinna och fattig som rik. Då behövs ett tänk bortom konsumtion och överutnyttjande av våra naturresurser. Då behövs en ny regering! De senaste åren har vi sett en helt motsatt utveckling, med ökade klyftor, försämrade försäkringar och en mycket passiv miljöpolitik.

Själv har jag inte varit partipolitiskt aktiv på många år, men nu känner jag att räddas det som räddas kan! Till hösten när du ska rösta – tänk ett steg längre än till en extra tusenlapp i plånboken. Tänk på vilken sorts samhälle du vill leva i, idag och i framtiden. Trygghet och frihet hör ihop. Tänk miljövänligt, människovänligt och framtidsvänligt.

Jag hoppas att många tänker så i september. Jag hoppas på en rödgrön regering.

Annika Herrström (V)

Du gillar kanske också...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: