Okategoriserad

Vänstern till kommunval med Špirić som etta

Tamara Špirić har fått förnyat förtroende att leda Vänsterpartiets kommunpolitik vid valet 2010 genom att hon placeras som etta på höstens valsedel.

Ny kandidat med god möjlighet att ta plats i kommunfullmäktige är Annika Herrström på tredje plats, en lärare och fyrabarnsmor som nu vill engagera sig politiskt efter att under ett antal år avstått från politisk aktivitet. Hon säger att hon ser fram emot att arbeta med en valrörelse och få tillstånd ett regeringsskifte.

En annan nyhet är Jan-Olov Carlsson på sjätte plats, vice ordförande för IF-Metall på Volvos hyttfabrik. Vänsterpartiet håller öppet för att ta in andra än partimedlemmar på sina valsedlar, Jan-Olov Carlsson är ett exempel på detta. Han har nominerats främst för sitt långa fackliga engagemang. Carlsson är medlem i Socialistiska partiet, på valsedeln kommer han därför att presenteras som ob. fackligt aktiv socialist. Vänsterpartisterna tycker det är värdefullt att alla erfarenheter av de senaste årens händelser på den stora Volvofabriken även får plats i kommunfullmäktige.

En särskild ungdomskandidat, Peter Möller, lyftes in på åttonde plats, han är en student vars huvudsakliga verksamhet finns inom Ung Vänster.

Se även:

”Spiric fortsätter leda V” (VF)

”Platsar på listan trots att han inte är medlem” (VF)

”Fackledare till valet” (SR Västerbotten)

”Socialistpartist med på Vänsterns kommunlista” (SVT Västerbottensnytt)

Kopiera länk