Politiken måste agera mot sexistiska kränkningar på våra skolor!

– Bloggen på Dragonskolan måste ses som en väckarklocka. Ingen tjej ska behöva finna sig i detta, sexistiskt beteende är aldrig acceptabelt! Vi politiker har ett särskilt ansvar att reagera kraftfullt när sådant här inträffar, säger Tamara Špirić, gruppledare för Vänsterpartiet.

På Dragonskolan har några personer startat en blogg och lagt ut bilder på unga kvinnor som går på skolan. Bilderna har lagts ut utan tillstånd och placerats i ett klart sexistiskt sammanhang med bl.a. kränkande anspelningar. Sedan har de tagit bort bilder efter uppmärksamheten men med samma attityd som de hade innan; att det kommer nya tjejer.

– Den uppmärksammade bloggen på Dragonskolan är en återspegling av det klimat som tycks råda hos vissa ungdomar, men även samhället i stort. Skolan måste tydligare införliva jämställdheten i sin ordinarie verksamhet, det räcker inte med enstaka temadagar. Politiken måste i sin tur följa upp att så sker, säger Tamara.

Du gillar kanske också...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: