Kvinnokamp i Bolivias ursprungsfolk

Apolonia Sánchez Miranda från Bolivia besöker Vänsterpartiet i Umeå under 7-8 oktober. Hon kommer att göra besök på olika arbetsplatser och träffa representanter från Samernas riksförbund.

På onsdagen den 7 oktober kl 19:00 kommer hon till Vänsterpartiets partilokal för att berätta om Bolivia och bolivianska kvinnors kamp. Självklart kommer hon även svara på alla våra frågor!

På torsdagen den 8 oktober kl 19:00 diskuterar hon situationen för kvinnor ur ursprungsfolken tillsammans med Sametingets ordförande, Sara Larsson. Detta sker på Hamnmagasinet. Samtalsledare är Tamara Spiric. Fri entré.

Apolonia representerar Förbundet Bartolina Sisa för ursprungsfolkens bondekvinnor, FNMCIO. Hon är ledare för Bolivias bondekvinnor i FNMCIO. Hon inledde sin bana som facklig ledare 1996 i Trópico de Cochabamba, och sedan dess har hon haft fackliga förtroendeuppdrag regionalt och nationellt och i FNMCIO som representant för bondekvinnorna i Trópico de Cochabamba.

Du gillar kanske också...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: