Vänsterpartiet lyfter de anonyma busschaufförernas krav

Busschaufförer i Umeå lokaltrafik har lämnat in ett medborgarförslag som inte behandlas av kommunfullmäktige eftersom det är anonymt. Chaufförerna pekar på stora brister i bland annat arbetsmiljön och kräver en oberoende utredning av i Umeå lokaltrafik. (Läs mer)

– Det är viktigt att den verksamhet vi har ansvar och betalar för, också har bra arbetsvillkor. Mycket pekar mot att situationen på Swebus inte är tillfredställande, inte minst genom busschaufförernas vittnesmål. Därför anser vi att det är viktigt att den av chaufförernas föreslagna utredning av arbetsmiljö och arbetstid genomförs, säger Tamara Špirić, gruppledare för (V).

– Som en demokratisk församling är det viktigt att fullmäktiga även lyfter de nedtystades röster. Det är en skrämmande utveckling att chaufförerna ser sig tvungna att lämna in förslaget anonymt på grund av tidigare repressalier från Swebus sida, säger Tamara.

Vänsterpartiet lämnar i dag in en motion till kommunfullmäktige som lyfter medborgarförslagets frågor.

Du gillar kanske också...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: