Vakna kvinna!

Vi kvinnor får betala med våra kroppar i såväl hög som lågkonjunktur. Att man efter pensionen ska betala mer i skatt än arbetande är skamligt. (Läs mer)

Efter ett fysiskt tungt arbetsliv, ofta inom vård och omsorg.  Få, om någon har haft råd med tilläggsförsäkringar, eller erbjudits sådana av kommun eller landsting. De flesta har även under längre perioder arbetat lägre procent för att trygga barnens uppväxt, tillgodose hemmets skötsel och makens heltidsarbete. Som grädde på moset får vi  åse att våra  ”barn” har i dagsläget stora svårigheter att komma in på arbetsmarknaden, de blir evigt studerande eller utslagna i förtid. Att inte kunna gå i pension på grund av för låg ersättning är också skamligt.

Valet att arbeta efter pensionsåldern är inget egentligt val utan en ekonomisk nödvändighet för arbetarklassens kvinnor. Ja, det finns klasskillnader i vårt land och de ökar. Vi måste se till att våra  Ungdomar kommer in på  arbetsmarknaden, det är mycket viktigare än vi äldre arbetar till dess vi dör.

Elsa Andersson Hedkvist (V)

Du gillar kanske också...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: