Bra, men långt från tillräckligt!

Äntligen har besked från högerregeringen kommit om mer pengar till kommuner och landstingen. Men tyvärr verkar regeringen inte förstå att det tillskott de nu föreslår just och pass innebär att kommunerna kan betala sina ökade löne- och priskostnader. (Läs mer)

Detta får som konsekvens att vi – om vi som jag vill ska kunna behålla dagens nivå på skolorna, vården och omsorgen – antingen måste höja skatterna i kommunerna eller tvingas skära ner på dessa välfärdsområden. Själv hade jag helst sett att regeringen skippade sina skattesänkningsplaner och gav dessa pengar till välfärden, istället för att tvinga kommunerna till en skattehöjning.

Mina frågor till fritidspolitiker från de borgliga partierna i Umeå och Västerbottens läns landsting är: Vilka områden vill ni skära ner på till följd av regeringens otillräckliga höjning av statsbidragen? Eller är ni liksom jag beredd att höja skatten?

Mattias Sehlstedt (V)

Du gillar kanske också...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: