Trygghet för vem?

Stadens offentliga rum ska vara trygga platser för alla. Men är det så? Många kvinnor och tjejer känner sig otrygga när de rör sig i stan, de drar sig för ensamma kvällspromenader och är i behov av sällskap för att känna sig säkra. Varför präglas tjejers vardag, såväl i Sverige som på andra platser i världen, av rädsla? Hur kan det offentliga rummet bli en säker plats för alla, i vilken ände måste vi börja? (Läs mer)

Kom och lyssna till ett samtal om vardagsrädsla, globala paralleller i begränsningar av tjejers rörelsefrihet och hur vi kan förändra. I panelen finns Camilla Påhlsson – konstnär och aktivist, Carl Arnö – projektchef centrala stan i Umeå, Tamara Spiric (V) – förespråkare av feministiskt självförsvar och Annelie Schlaug – f.d. Kvinna till Kvinna. Malin Rönnblom leder samtalet.

Arrangörer: Kvinna till kvinna och Västerbottens musem.

Västerbottens museum, den 7 april kl 18.00

Fri entré, ingen föranmälan krävs.

Välkomna!

Du gillar kanske också...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: