Låt kommunen driva lokaltrafiken!

Vänsterpartiets Tamara Špirić, gruppledare (V), debatterade lokaltrafiken med Britt-Marie Löfgren (FP) i Sveriges Radio Västerbotten på torsdagen. Vänsterpartiet vill att Umeå kommun ska återta driften av lokaltrafiken och driva den i egen regi. (Läs mer)

– I början av 2009 är det bara 50% av våra resenärer som är nöjda med kollektivtrafiken, säger Tamara. Det är inte en seriös verksamhet i en stad om säger sig vilja främja miljön och vill få fler att åka kollektivt. Det är att inte ta sitt politiska ansvar.

I inslaget intervjuades också Fredrik Forsell, kollektivtrafikchef vid Umeå kommun, och Stig-Erik Westmark, vice ordförande i Västmanlands lokaltrafik.

 


 

Inslaget går att lyssna på här, ungefär åtta minuter in i sändningen.

Du gillar kanske också...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: