Vi kräver åtgärder mot barnfattigdomen

I sin senaste rapport om barnfattigdomen i landet visar Rädda barnen att barnfattigdomen kommer att öka på grund av lågkonjunkturen. Dessutom förvärras utvecklingen av regeringens politik där de mest utsatta i samhället får det sämre. (Läs mer)

I Vänsterpartiets budgetförslag för 2009 yrkade vi på att Umeå ska införa en nolltolerans mot barnfattigdomen. Detta genom att bland annat satsa på sociala investeringar, samt avgiftsfri förskola för familjer som tjänar mindre än 16 000 kronor per månad. Förslagen avslogs, trots att vi genom forskning vet att både hälsa, såväl fysisk som psykisk, och även framtidsutsikterna är relaterade till samhällsklass.

Utifrån Rädda barnens rapport ställer Tamara Špirić, gruppledare (V), en interpellation till Lennart Holmlund (S) om vilka åtgärder kommunen tänker vidta för att stävja framväxten av barnfattigdomen i spåren av välfärdens försämringar och lågkonjunktur.

Du gillar kanske också...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: