Gör en av Gazas städer till Umeås vänort!

-En kommun har små möjligheter till utrikespolitik men vi kan ändå agera. Vi föreslår att Umeå gör en av Gazas städer, exempelvis det hårt drabbade Beit Hanun, till sin vänort. – säger Tamara Špirić, gruppledare för vänsterpartiet. (Läs mer)

   –  Genom att bli en vänort kan Umeå bygga upp en struktur för att inom ramen för kommunen hjälpa Gazaborna både nu men framförallt när striderna är över. Vi skulle kunna dela med oss av de stora kunskaperna om samhällets organisation, folkbildning och välfärdsuppbyggnad som vi genom vår 200 åriga fred har haft förmånen att bygga upp.

–  Umeborna har lång tradition av fredsarbete och internationell solidaritet. Många skulle säkerligen uppmuntras till att engagera sin än mer för de hårt prövade Gazaborna som är i stort behov av vänskapliga förbindelser. – avslutar Špirić.

Drygt 900 palestinier har dött under den pågående anfallet mot Gaza, en tredjedel av dem uppskattas vara barn. Människorättsorganisationer vittnar om att krigsmakten Israels inte tar någon hänsyn till att skydda och skona civilbefolkningen. Skolor, sjukhus och ambulanser bombas. Gazaborna lever under fruktansvärda förhållande med brist på mat, vatten och andra förnödenheter och helt isolerade från omvärlden.

Du gillar kanske också...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: