Ohly besökte Umeå

Vänsterledare Lars Ohly besökte Umeå i oktober (läs mer)

Vänsterpartiets partiledare Lars Ohly besökte Umeå under tisdagen den 28 oktober. Han träffade bland annat facket på volvo, IF Metall, för att diskutera lösningar på de varsel som är lagda. IF metall och Ohly var överrens om mycket, så som att kompetensutveckla de anställda och prova arbetstidsförkortning under perioder av låg produktion. Hör SR P4 Västerbotten om Ohlys besök här

Ohly träffade också ett stort antal studenter vid Umeå universitet under dagen. Där diskuterades bland annat hur studenter påverkas av lågkonjukturen och att studiemedlet bör höjas för att åtminstone matcha 1991års nivå. Ohly påpekade också vikten av att bygga billigt, så att studenter har råd att bo. Han presenterade Vänsterpartiets förslag till bostadsfond, där staten kan ställa krav på att det som produceras också ska vara ekologiskt hållbart, genom att husen som bygg ska vara så kallade passivhus.

Dagens avslutades med ett fullsatt öppet möte på folkets hus, där fokus låg på finanskris och lågkonjuktur. Det är tydligt att en alternativ politik till kapitalismen efterfrågas.

Du gillar kanske också...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: