Vår dörr står öppen

Partistyrelsen beslutade 081018 att inom ramen för det antagna kongressuttalandet fortsätta arbetet för att byta regering och byta politik (läs mer)

Det utspel om långsiktigt samarbete mellan enbart s och mp som Mona Salin och Maria Wetterstrand/Peter Eriksson presenterat är ett allvarligt missgrepp och äventyrar möjligheten att ersätta högerregeringen med en rödgrön regering vid valet 2010.

Vår uppfattning är att den nya majoriteten måste bryta den nuvarande högerkursen i svensk politik och skapa förutsättningar för en politik för arbete och välfärd och som på allvar tar itu med klimatförändringarna.

 För att det ska bli möjligt behövs vänsterpartiet, som är det parti som har den tydligaste politiken för stärkta fackliga rättigheter, ökad social- och ekonomisk rättvisa och långsiktigt hållbar utveckling.

Vi vill samarbeta inom en samlad opposition och ställer inga ultimativa krav. Samtliga politiska frågor behöver vara öppna för diskussion, också hur en ansvarsfull ekonomisk politik som ger utrymme för välfärdsreformer kan skapas.

Vår dörr står alltid öppen för samverkan med de politiska krafter som vill byta ut den borgerliga regeringen, bryta högerpolitiken och i grunden förändra svensk politik.

Du gillar kanske också...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: