Vänsterpartiet är tveksamma till om Umeå kommer att kunna växa hållbart

Under gårdagens kommunfullmäktige beslutade socialdemokraterna och moderaterna att Umeå ska växa sig större än de gamla målet om 150 000 invånare (läs mer)

Vänsterpartiet vill att Umeå ska växa hållbart, såväl socialt och miljömässigt. I utredningen presenterades inga sådana parametrar. Endast enkel matematik så som att det behövs fler bostäder och jobb för att staden ska växa presenterades. Så nu ska alltså Umeå växa sig till 200 000 invånare år 2050.

Vänsterpartiet har högre ambitioner än att bara växa, vi vill att Umeå ska växa hållbart, såväl ekologiskt som socialt.

Vänsterpartiets gruppledare, Tamara Spiric, säger såhär:

– Jag är inte säger på att det är orealistiskt. Det är mycket möjligt att vi hamnar på mellan 150 000 – 200 000 invånare. Men frågan är vad Umeå då blir för stad. Jag som politiker har ett ansvar att tänka ut vad det är för stad jag vill ha. Det kräver större tankemöda och ansvar än att bara slänga sig med siffor.

Du hittar svts reportage här

TV4s reportage hittar du här

Du gillar kanske också...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: