Skolklasserna i Umeå ska minska

Igår beslutade kommunfullmäktige att klasserna i kommunens skolor ska minska (läs mer)

Att klasserna i Umeå kommuns skolor ska minska vara alla överrens om, men om hur det skulle finansieras rådde delade meningar.

Vänsterpartiet ville förtydliga beslutet, att en sådan reform aldrig kan vara kostnadsneutral. Vi menar att man inte bara kan slå sig för bröstet med tomma fraser utan att man även måste finansiera sina satsningar.

De borgerliga och socialdemokraterna vill istället att pengarna skall tas inom den befintliga budgeten och för diskutioner om att lärarna borde kunna jobba fler timmar med undervisning. Detta blir ytterligare en börda på lärarna. Vi menar att detta är ansvarslöst. Deras beslut gör att det i realiteten saknas förutsättningar för att reformen ska bli verklighet eller att lärarna tvingas jobba allt hårdare. Detta kan också medföra att mycket av annat utvecklingsarbete hamnar i skymundan.

De som menar allvar med en reform måste även finnansiera den om det inte är så att det finns en tro på att lärarna idag ligger på sofflocket, en uppfattning som Vänsterpartiet inte delar.

 

 

Du gillar kanske också...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: