Fortsättning för fri miljöbilsparkering

Det var vid tisdagens kommunstyrelsesammanträde som Vänsterpartiet röstade för att Umeå Kommun ska fortsätta med gratis parkering för miljöbilar (läs mer)

Vänsterpartiet anser att gratis parkering för miljöbilar som går på förnyelsebara drivmedel är positivt.

Det är viktigt att vi i Umeå kommun tar ansvar för den globala uppvärmningen och uppmanar människor att välja förnyelsebara energikällor. Givetvis räddar vi inte världen genom att ge gratis parkering i två timmar till de som har miljöbil, men när socialdemokraterna backar i miljöfrågorna är det viktigt att det finns andra som bevakar dem. Vi menar att det var att ta flera steg tillbaka när lokaltrafiken i Umeå inte längre skulle vara etanoldrivna.

Vi måste ta ett samlat grepp om trafikfrågorna i Umeå kommun och göra det enklare för dem som väljer att gå, cykla eller åka kollektivt. Vänsterpartiet anser att en väl utbyggt och utvecklad kollektivtrafik stimulerar människor att lämna bilen hemma. 

Du gillar kanske också...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: