artikel

Ålidhemsskolan läggs ner!

För- och grundskolenämnden vill fullfölja besluten om Sjöfruskolan och Kolbäcksskolan, vilket vänsterpartiet reserverar sig mot (läs mer)

 ÅLIDHEMSSKOLAN ska läggas ned, det beslutade Umeås politiker 2005. Det var med knapp majoritet som socialdemokraterna och centern under snabba former lyckades driva igenom beslutet om skolans nedläggning mot bakgrunden att skolan är för stor för ett krympande elevunderlag och för att ”spara pengar”. När beslutet var uppe i för- och grundskolenämnden igår (2007-11-22) beslutade en majoritet av nämnden (s,c och mp)  att Ålidhemsskolan skall läggas ned.

HELA BYGGPROJEKTET har blivit försenat och fördyrat, det kommer att kosta Umeå kommun 234 miljoner kronor, det har blivit 70 miljoner dyrare än vad det var kalkylerat för från början. men detta ser inte s, c, och mp som något problem. Vänsterpartiet menar att genomföra detta beslut innebär en stor ekonomisk fördyring. Pengar som istället behövs för att bygga ut förskoleavdelningar och ha resurser att minska barngruppernas storlek.

– Vi ser det här som dålig hushållning med skattebetalarnas pengar, särskilt då det redan finns en väl fungerande 6-9 skola på Ålidhem som har kapacitet att ta emot alla barn, säger Tamara Spiric (v).

 

Kopiera länk