Säkrare städer

Vänsterpartiets Tamara Spiric, gruppledare i Umeå deltar i en diskussion på P1´s Studio Ett. Samtalet handlar om hur kvinnor upplever tryggheten i det offentliga rumet och behovet av att kunna försvara sig (läs mer)

Rädda kvinnor ska ha rätt att freda sin kropp med tårgassprej. Det här förslaget diskuterades på moderaternas stämma nyligen. Men är det vapen som ska göra kvinnor trygga? Lyssna till en diskussion om hur kvinnor ska känna tryghet i det offentliga rummet och om hur gator och städer ska göras säkrare, inte bara för kvinnor utan lika mycket för pojkar och män. Den kvinnogjorda staden är bra för alla säger docent Christine Hudson som just startat ett nytt forskningsprojekt om ekonomiska och demokratiska effekter av kvinnors rädsla i urbana miljöer.
Samtal med Tamara Spiric, gruppledare (v), Umeå, Birgitta Olsson, riksdagsledamot (fp), Edward Riedl, gruppledare (m), landstinget, Umeå och Christine Hudson, docent, statsvetenskap, Umeå universitet.

Du kan lyssna på inslaget här: http://www.sr.se/webbradio/include/CreatePlaylist.asp?Type=db&Id=852240&broadcastDate=&IsBlock=0&AudioFormat=3&AvailableAudioFormats=1;3

Du gillar kanske också...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: