Fina eller fega ministrar?

I tisdags morse hörde jag det igen:

kolminister Jan Björklund har avböjt att vara med här idag i P1 Morgon””Skolminister Jan Björklund har avböjt att vara med här idag i P1 Morgon.” (läs mer)

Dagen efter att den borgerliga regeringen lagt sin budget var det finansminister Anders Borg som avböjde att debattera mot Per Nuder (s).

Oppositionen börjar bli frustrerad och journalistförbundets medlemmar är förbryllade.

Detta, att ministrar vägrar debatt i media med oppositionen, är något nytt. Den förra regeringen hade som strategi att ställa upp så ofta man kunde. Varför avböjer då de borgerliga ministrarna? Tidsbrist? Nej. Finansministerns pressekreterare meddelade P1 Morgon att det inte var möjligt att få med finansministern på en debatt, däremot kunde han ställa upp ensam i studion. Pressekreteraren hänvisade till ministerns mediastrategi.  

Om det är av feghet eller om ministrarna inte nedlåter sig att debattera med oppositionens företrädare, det förtäljer inte pressekreterarna. Att det är ett demokratiproblem som slår tillbaka på regeringen själv, det vet alla utom ministrarna och dess strateger.

Anders Emanuelsson (v)

Du gillar kanske också...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: