artikel

Heltidsarbete blir riktlinje i Umeå kommun

JÄMSTÄLLDHET Det är heltidsarbete som är riktlinjen för anställda i Umeå kommun. Det skrivs nu tydligt in i den reviderade Jämställdhetsplanen för Umeå kommun.
Den nya formuleringen att”heltid är norm, deltid en möjlighet” är ett direkt resultat av budgetsamarbetet mellan socialdemokraterna och vänsterpartiet

Heltidsarbete blir riktlinje JÄMSTÄLLDHET Det är heltidsarbete som är riktlinjen för anställda i Umeå kommun. Det skrivs nu tydligt in i den reviderade Jämställdhetsplanen för Umeå kommun. Den nya formuleringen att"heltid är norm, deltid en möjlighet" är ett direkt resultat av budgetsamarbetet mellan socialdemokraterna och vänsterpartiet. Skriver VK, 7/9-05. Vänsterpartiets yrkande att vi ska kräva samma rättigheter för anställda vid entreprenadupphandlingar avslogs. De övriga partierna menar att vi ska tillåta entreprenader att konkurrera med den kommunala verksamheten genom att ge de anställda sämre arbetsvillkor. Något Vänsterpartiet säger bestämt nej till.

Kopiera länk